Profetiskt: Ohlins funderingar 12/7 - 09

<< Tillbaka

En ekonomisk expert, Peter Schiff, (som vi nämnt tidigare) var med på TV4 NYHETERNA onsdag 8 juli. Han förutsade för några år sedan att bolånebubblan i USA skulle leda till en annalkande finanskris. Han fick rätt då och nu säger Schiff att finanskrisen kommer att förvärras. USA:s bopriser är fortfarande uppblåsta och Obamas finanspaket kan inte rädda den amerikanska ekonomin. Han tycker att USA:s ekonomi är en låtsasekonomi som bygger på att medborgarna ska  konsumera och att Obamas krispaket bara är ett sätt att försöka blåsa upp bubblan igen.

Peter Schiff: ”Vi har köpt oss en frist, kanske ett år. Men sen väntar en ekonomisk kris som får den som vi just har gått igenom att framstå som ganska mild. Dollarn kommer att kollapsa, och vi får skyhöga räntor i USA.”

Han ser framför sig hur de låga räntorna på längre sikt kan leda till hyperinflation i USA och en total kollaps för dollarn. ”Detta skulle vara en gradvis process de närmaste åren, och även om hyperinflation kan undvikas så kommer dollarn med största säkerhet att försvagas avsevärt. Han har även varnat för att brist på mat, bensin och el till följd av den kommande stora ekonomiska krisen kan leda till nationell instabilitet, ökat våld och till och med undantagstillstånd”.

Du kan läsa det här >>

David Wilkerson fick veta det här direkt från Gud redan 1972 i Synen. >> Och även hans senaste varning till hela världen handlar ju om detta >> Även boken Festen är över >>

Hur ska vi reagera på dessa mörka framtidsutsikter? Stoppa huvudet i sanden och låtsas att allt är ok och vara positiva? Nej, det vore ganska dåraktigt. Vi skall heller inte deppa ihop. Vaksamhet och förtröstan på Herren ska gå hand i hand. Det måste finnas en orsak till att Gud tillåter det här i USA, som ses som ett kristet land.
Många kristna rapporterar om att framgångsteologin har anammats i de flesta (?) kyrkorna. Den har urvattnat undervisningen och skapar själviska och giriga kristna. Den är en teologi som bygger på JAGET. Vad JAG är, vad JAG kan bli, vad JAG kan vinna…(i Kristus).  Känns det igen?


Här är ett exempel. Man uppmanas att offra i kollekten för att tjäna på det. ”Vad du sår får du skörda! Om du lägger 100:- får du 1000:- tillbaka”. Det får människor att tro att man kan köpslå med Gud och kräva sin rätt. Man ger inte av utgivande utan man ger för att tjäna på det. Sverige brukar vara ca 10 år efter USA och visst finns det många ledare här som tar in framgångsteologin. Jag hatar den eftersom det är så uppenbart att det är ett effektivt sätt att vilseleda människor bort från troheten till Jesus Kristus. Det är en variant att gå från nåd [Ande - tacksamhet] till lag [kött – att kräva].

Att göra ”goda gärningar” för att tjäna på det!

Ja, det är populärt att göra ”goda gärningar”!
Rick Warren förespråkar inte bara interreligiösa samtal utan också interreligiöst samarbete för att göra goda gärningar. Ännu ett sätt att först föra kristendom, judendom och islam närmare varandra, verkar det som. Nästa steg är de övriga religionerna – för att skapa en bättre värld tillsammans. (Det är väl ingen nyhet vid det här laget att Rick Warrens PEACE plan är samma som FN:s och AoC:s mål?)

Hör Rick Warrens tal till muslimer:

Vad är det då för ”goda gärningar” vi är kallade att utföra? Man kan ju göra ”goda gärningar” utan att vara kristen?
Det är en viktig fråga för oss troende. Det är det som Paulus tar upp i Galaterbrevet om att DET VI SÅR FÅR VI SKÖRDA. Det handlar om motiv och ursprung. Att göra ”goda gärningar” för att ha ett gott anseende inför människor eller för att vinna på det, det är att så i sitt kötts åker. Det ger oss själva äran. Världen ger inte JESUS äran för sina gärningar, eller hur? Det är bara den som handlar på Guds tilltal och Andens ledning som kan ge Gud äran. Man gjorde bara det man blev tillsagd eller ledd till av Anden! Vi kan ta äran ändå och gör det kanske ibland men det är en annan sak. Gud delar inte äran med någon!

Jämför med vad David Wilkerson skrev i Synen om den kommande världskyrkan som kommer att ha stora sociala projekt.

Gal 6:7 Far inte vilse. Gud låter inte gäcka sig. Ty vad människan sår, det skall hon också skörda. 8 Den som sår i sitt kötts åker, han skall av köttet skörda förgängelse, men den som sår i Andens åker, han skall av Anden skörda evigt liv. 9 Och låt oss inte förtröttas att göra vad gott är; ty om vi inte uppgivas, så skall vi, när tiden är inne, få inbärga vår skörd.

Problemet idag är inte ”bara” kompromisser i lärofrågor som dopet och nattvarden mm. Problemet är mycket större, världsvitt. Ekumeniken verkar vara ett mål i sig, ofta på bekostnad av sanningen. Den enheten som Jesus talade om har inget med en sådan ekumenik att göra.

Slagorden idag är ”VI KAN”, ”TILLSAMMANS”, ”ENHET”, ”ALLA ÄR ETT”.
Det är bara det att NEW AGE har samma mål. KATOLSKA KYRKAN har samma mål…ALLA har samma mål – en bättre värld på människors villkor. Vad händer när gränserna suddas ut helt?! Världsreligion, världsregering, världsekonomi = NEW WORLD ORDER. Varifrån kommer då de här tankarna in i kyrkan?

Läs påvens budskap tisdagen den 7 juli angående världsekonomin – helt i linje med New World Order: >>

Både naturkatastrofer och finanskriser används av antikritsliga ledare som verkar för New World Order.
Gud tillåter omskakningar och domar för ett annat syfte. Han älskar oss och vill att vi vänder oss till honom. Han vill väcka de kristna i USA likaväl som alla andra för att omvända sig till honom. JESUS vill frälsa och rädda människor!

På Ljus i Öster kan man skicka efter en bok som heter Operation Pärlan. Den vill jag rekommendera! Den är både trosstärkande och uppmuntrande om Guds märkliga ledning och många mirakler då 1 miljon Biblar smugglades in i Kina.

Elvor Ohlin