Profetiskt: Ohlins funderingar 27/6 - 09

<< Tillbaka

Hej! Vi är just nu uppe i Bohuslän och skall om några timmar sjunga och vittna i Hällevadsholm. I morgon har vi 2 möten innan vi åker hem till Göteborg igen. På måndag morgon drar vi till Öland på semester. Men vi har vi fixat bärbart bredband så vi kan hålla mailkontakt och hålla oss informerade om vad som sker.

Så nu blir det bara lite korta reflektioner. Först arken som påståtts hittad och idag skulle visas för Påven. Detta tog även Irwin Baxter upp i sitt radioprogram. Han trodde att det har med Antikrist att göra. Men nu backar man om att visa upp arken så det här är verkligen skumt >> men man förnekar det alltså inte.

Ni som vill ha lite profetiskt att läsa så länge kan ta fram era biblar och börja att läsa Hesekiel 36 som är otroligt upplysande hur utvecklingen kommer att bli på västbanken. Israels Berg som nämns i profetian är Judeen.

Edom (Esau) i stycket är världsliga människor (Jordens Innebyggare) Heb 12.16-17. Där står om hån hot och annat otrevligt man utsatt hans folk för. Det står om tomma övergivna städer och hus.

Skall nämna 2 utalanden här som Palesiniernas ledare Abbas nyligen har gjort genom Usa:s och Obamas senaste vändning i Israelfrågan

Abbas: Nu behöver vi inte längre bry oss så mycket om vad Israel tycker.

Abbas: Obama serverar Judeen och Samarien åt oss på silverfat.

Joel 3 Säger ju att Gud kommer att döma folken (Edom) för att de delat hans land. Och här i Hes 36 står på 2 ställen att man har tagit landet.

Eze 36:3 därför må du profetera och säga: Så säger Herren, HERREN: Eftersom, ja, eftersom man har förött er och fikar efter er från alla sidor, för att I måtten tillfalla de övriga folken såsom deras besittning och eftersom I är så utsatta för onda tungors hån och folks förtal,

Eze 36:4 därför, I Israels berg, mån I nu höra Herrens, HERRENS ord: Så säger Herren, HERREN till bergen och höjderna, till bäckarna och dalarna, till de förödda ruinerna och de övergivna städerna, som hava lämnats till rov och spott åt de övriga folken runt omkring,

Eze 36:5 ja, därför säger Herren, HERREN så: Sannerligen, i brinnande nitälskan talar jag mot de övriga folken och mot Edom, så långt det sträcker sig, ja, mot dessa som med hela sitt hjärtas glädje och i sitt sinnes övermod har tillägnat sig mitt land såsom besittning, för att driva ut dess inbyggare och göra det till sitt byte.

 

Usa och EU kommer att hjälpa Israel att uppnå "Fred med en säkerhet" genom militärmakt. Man kommer att dra igång det bibeln kallar för "Den stora vedermödan" (Mt 24 Dan 12:1)

Joel 3 nämner ju att Israel skall fölösas ur fångenskapen när harmageddon kommer.

Det är då väldigt märkligt att Hes 36 kommer först och sedan Hes 37 Israels - Andliga pånyttfödelse. På detta följer Harmageddon som då måste vara Hes 38-39 och en vredesdom över de folk som vänt sig mot Jerusalem.

Det hela slutar med att den sanne Messias kommer på en vit häst i Upp 19 och sedan sätter sina fötter på oljeberget. Och han hämtar då inte innan sin blodköpta egendom.

Vilken dag det skall bli då jag min Jesus får se, och han tar mig i sin hand och leder mig till himlens land vilken underbar dag det skall bli.

Mvh Janne Ohlin.