Undervisning: Babylon 1 - En falsk eld

<< Tillbaka

När det dyker upp en sådan händelse som ”Lakeland - väckelsen” och människor sätter sig framför TV:n och ser något enstaka möte så kanske man inte fattar att det ligger en hel process bakom denna rörelse och dess läror.

Vi har försökt att göra ett litet sammandrag för att lättare kunna förstå vad som sker. Bara att man använder ordet ”Eld” Fire” i dessa falska väckelser är något att ta fasta på >>

Det är något med denna eld som förenar Precis som läran. På sidan kan man läsa att: Jesus är i denna ”väckelse” KÄRLEK ELD och ENHETSMEDVETANDE. Matreya betyder “Den kosmiska kärlekslågan” och denna flammande kärlek är kraften att manifestera kristusmedvetandet och enandet av allt.

Punkt 1: Matreya är solen den kosmiska kärleksflamman som demonstrerar ett kosmisk eller globalt medvetande genom jesus. Punkt 2: Älskade Matreya omslöt Jesus i sin kosmiska låga för att hjälpa Jesus att manifestera kristusmedvetandet i sin uppståndelse. Latter Rains Manifested sons of god lära (TODDS) kompletterar denna New Age lära genom sin tro att Jesus bara är en ”mönstersonen”, som nu är modellen för den förvandling som nu sker i ”väckelsen”

Punkt 3: Genom att Jesus var omsluten av den kosmiska lågan för att demonstrera den corporate humanity i kärlekslågan. Så får vi ett samband mellan Katolsk ande och New Age Kristus och hans organisationer. Kan detta verkligen vara en slump? Nej givetvis inte utan det verkar som om ”Elden förenar” Och så här skrev en vaksam Pastor i ett mail till oss angående Lakeland:

Frid! Jo, det är helt uppenbart att detta i Lakeland är något annat och mycket större än annat jämförbart. Dessvärre är det inte stort med positiva förtecken. Men den andliga torkan i vårt land gör att ändå så många sväljer detta som om det vore en verklig väckelse. Men man anar ju verkligen att hela Lakelandhistorien i sin tur är en pusselbit som sen kommer fogas in i någon annat Skökoväsende som också kommer kännetecknas av stora under och tecken för att bedra även de utvalda.

Obs! Även de som håller på med mystiken talar om en eld. Här kommer ett litet uttalande från en Katolsk profet som visar på sambandet mellan New Age - Mystik - Latter Rain.

The First Coming of Christ was as Man, the Second Coming of Christ is in man. This is the Eucharistic Reign of Christ on earth, in man. You may ask why is there to be a Eucharistic Reign. The answer is very simple. At the present time Satan has almost total control of the earth. It is man, Eucharistic man, who will defeat Satan. The Eucharistic Reign is the command of God in Himself, that is, in Eucharistic man, to defeat Satan and all of his evil forces and lock them up in Hell for all eternity. The Eucharistic Reign is the Triumph of Jesus Christ the King of All Nations, taking back the entire earth from all the forces of evil. It is the triumph of God in man, and man in God, in unity and oneness expelling the ungodly and unbelieving into the exterior darkness for ever and ever, with no end. The Eucharist is the revelation of Jesus Christ, which God gave, to make known to His servants the things which must shortly come to pass, for at once they begin, all will be completed in a short time. The Eucharistic Reign is the unity of the Divine Nature and the human nature in the new creation, Eucharistic man. The Eucharistic Reign is the reversal of the Fall of Adam and Eve when the serpent deceived the first parents and took control of the earth. The Eucharistic Reign is the victory of man over the devil, and the devil being cast into Hell for ever and ever, with no end.

Eftersom inte vi tror på att bibelns Jesus har ett enda dugg med Eukaristin att göra så måste ju set här vara en annan Jesus som uppenbarar sig. Den här läran ovan är nästan identiskt med "Manifested sons of God" och den läran undervisades av Todd Bentley i den som vi anser falska väckelsen i Lakeland. >> även >> The Way of Cain är ännu ett studie du kan gå till >> om du jämför detta med den katolske profetens så ser du likheten.

Är det samma ande bakom Latter Rains villoläror som faktiskt mycket har influerat sen så kallade "trosrörelsen" så är det ju inte så konstigt att vi idag får se hur man där i skaror vänder sig mot Rom. Ekman har ju i Sverige gått spetsen för en Eukaristisk nattvardssyn tillsammans med Peter Halldorf m fl.

Bibelfokus har skrivit lite om det här så jag länkar dit >>

Påven har länge velat samla alla runt eukaristin (och då förståss runt den eukaristiske Jesus) Roger Oakland är en som länge har oroat sig över den här utvecklingen >>

I en artikel från – 95 I ett nyhetsbrev för katolska förnyelsen skriver man: Något stort är på gång att ske oss här i den karismatiska förnyelsen, när vi döptes i Anden upplevde vi en Gud som gör stor skillnad. Uppenbarelsen av Jesus i hans ord hans handlingar är inte bara massa tomma fraser. Nej det finns en plan med denna uppenbarelse som vi fått ta emot. Det bygger upp TILL någonting. Gud Manifesterar inte sig själv på en kaotisk väg utan syfte. Kristi kropp, Kristi Brud, Det nya templet, Det nya Israel och så vidare. Allt detta indikerar att Guds syfte med att manifestera sig för mänskligheten är att skapa en CORPORATE REALITY bestående av kristna i union med kristus. Livets ord som manifesterar sig är det ultimata då blir det en enda realitet THE ONE NEW MAN (den enda nya människan). (Precis som katolske profetens uttalande och vad Todd och Latter Rain lär ut)

Det som kopplar detta ihop med New Age är vad Barbara Marx Hubbard's kristus sa till henne.

Ni har kommit hem till mig. Brödet och Vinet håller i sig den sanna substansen av min nya kropp. Nyckeln för er just nu är att varje dag inandas djupt i en ”födsloupplevelse” av min uppståndelsekropp. Ta sedan nattvarden (eukaristen) och upplev hur min kropp förvandlar er kropp. Gör allt detta i en förberedelse för den stora Planetara födelsen som kommer att bli introducerad genom denna upplevelse som mina nya lärjungar i kristus kommer att ge dessa som arbetar tillsammans för en ny Platetarisk pingst som kommer att ske då ande blir utgjuten över allt folk. Detta är syftet med er mission på jorden.

Någon hemlig manifestation I sin kropp som skall göra oss till gudamänniskor stämmer givetvis inte med Bibeln utan är antikrists ande – Läs vårt test Kristi tillkommelse >>

Man kan undra vad som egentligen kommer att ske i framtiden vid det stora avfallet i 2 Tess 2

Man lär att Anden skall utgjutas över allt kött = Det skulle i så fall bli en slags ny MANIFESTATION och det är vad de väntar på. Men Anden är redan utgjuten över allt kött (alla människor) = över både judar och hedningar enligt Apg 2. Och Anden utgjuts bara över dem som lyder honom i Apg 5.

Det verkar som om det är exakt samma KRISTUS bakom alla dessa rörelser nämligen en antikristus som betyder ”istället för" eller emot” Kristus. Mike Gendron han tror att Eukaristin kan vara det som vi kan tvingas att tillbedja i vedermödan >> (Mp3 Clip) Visste du förresten att Latter Rain har samma logga som Katolska kyrkan brukar använda sig av ? >> (varför just den kan man ju fråga sig?)

På Nyhem nu - 09 besökte vi bokhandeln och gjorde en del koll vad det var för böcker som såldes. Jag får säga det att de mest konstiga böcker fanns för inköp bla Ödehuset (The Shack) som Bibelfokus har gjort en recention på >>

Kort och gott så verkar man nu sälja allt utan någon som helst urskiljning. Mystiken har verkigen kommit in i kristenheten precis som missionären och teologe Dr Nils Olov Nilsson varnade för >>

Och tyvärr så riskerar man att komma i kontakt med denna ande som nu verkar dra ihop till en falsk enhet som uppenbarelseboken kallar för babylon. Elvor och jag är inte förvånade för Herren varnade oss redan när Toronto kom. Att detta skulle leda fram till att ett tåg fylldes med människor som under starka rop började sin färd mot Rom. Och är man på väg mot Rom så är man också på väg bort från bibelns Jesus till en annan Jesus och ett annat evangelium.

Jerry Potter som är en erkänd och välkänd bibellärare och profet sa redan - 84 vad som skulle ske >> (Mp3)

Det tycks som om samme ande som uppenbarades i Toronto är samme ande som uppenbarar sig både i katolska kyrkan och i New Age.

En annan väktare på berget Ed Tarkowski skriver så här och han har upplevt ungefär samma saker som vi – Han hade en upplevelse om Kansasprofeterna att det var då satan verkligen började sätta sina planer i verket att bedra kristenheten.

OBS! Det är därifrån som Bob Jones kommer och som Todd Bentleys kommer ifrån. Det var ÄNGELN EMMA sa Bob Jones som startade den rörelsen. Todd Bentley sa att det är ÄNGELN EMMA som uppenbarar sig i mötena också (KUSLIGT).

ED TARKOWSKI: Den karismatiska rörelsen har blivit mer “upplevelsecentrerad” än ”bibelcentrerad” (agape till sanningen) och detta tror vi öppnade upp för Latter Rain läran i församlingarna. Vi fann ett otroligt citat från New Age Teosofen Alice Bailey som perfekt beskriver situationen i församlingarna just nu. Och därför vill jag också baserat på vad hon säger göra ett påstående som jag tror är sant att de som vandrar i Latter Rain vandrar i New Age agendan.

Alice Baileys Kristus sa: Vad de gamla ortodoxa teologerna och deras trångsynta läror säger har ingenting i sig som kan tillfredställa den intelligenta sökaren idag. Nej han kommer att söka sig till ett mer bredare och andligare område. Han kommer att RÖRA SIG UT IFRÅN lärans auktoritet (Agape) och IN I en mer direkt personlig andlig upplevelse DÅ KOMMER HAN IN UNDER en direkt auktoritet genom kristus och hans lärjungar” (Externalization Of The Hierarchy)

ED TARKOWSKI: Det är förvånande att Bailey visste exakt vad som var på gång att ske i församlingarna och inte ens dessa kan se vad som sker nu. Folket i Latter rain har rört sig ut från att vara under ordets auktoritet över sina liv (AGAPE) nu är dessa inne i utombibliska andliga upplevelser och bygger sina läror på det.

Man blir ledsen när man förstår att så många ärliga människor håller på att bli bedragna av falska profeter. Titta på den här mannen han tror givetvis att han är speciellt utvald och de falska undren och tecknen gör att han binds till Latter rain lärans villfarelse >> och den här >> Samma saker händer inom New Age också >> och det visar ju att det är samma ande bakom.

Vi har en känsla av att det kommer snart att blomma upp en ny falsk väckelse med stora falska under och tecken. Ni såg ju själva hur denna falska väckelse i Lakeland samlade skaror runt denne Todd Bentley som senare visade sig vara en falsk profet. Och som många befarar skall komma igen. Vi tror att det kommer en falsk väckelse som kommer att centreras runt Eukaristin genom stora falska under och tecken.

Vi är väldigt rädda för att det människor ropade var Herrens härlighet i Toronto - Lakeland inte alls var det utan en förberedelse för den sista stora falska andeutgjutelsen över jorden. Människor har idag så tappat bort urskiljningsförmågan att de kommer att springa benen av sig så fort det rör sig någonstans och man ropar väckelse.