Vittnesbörd & Uppenbarelser - Elvors 2:a Profetiska dröm om Storm - Vatten

<< Tillbaka

Dröm tidigt på morgonen 12 okt 2009


Den här drömmen och den förra 19/9 >> talar båda om oväder, vatten och en stor prövning. Jag tror att det är profetiskt och något som Gud vill säga. Det är många som har fått liknande budskap. Att drömma två gånger har en speciell innebörd.

1 Mos 41:32 Men att Farao har haft drömmen två gånger, det betyder att detta är av Gud bestämt, och att Gud skall låta det ske snart.

Drömmen:
Vi var många människor i alla åldrar som befann oss i ett stort hus eller byggnad vid havet. Det var högt i tak och både väggar och tak var av stora glasrutor. Plötsligt kom en fruktansvärt stor våg från havet. Den bara växte och gick högt över huset när den närmade sig. Alla ropade förskräckt. Det gick så snabbt att ingen hann göra något.
Jag tänkte ”hjälp om inte taket håller, dör vi”. I drömmen kom jag nämligen ihåg att vi hade läst om en kristen man på Nya Zeeland som upplevt något liknande (i en dröm) där taket rasade in. Han vaknade med saltvattensmak i munnen, så verklig var hans dröm. (Detta hade vi alltså läst i verkligheten).
Jag bara satte mig ner mitt i allt, bland alla människor och knäppte händerna och ropade till Gud: ”Jesus, hjälp JESUS, JESUS, du ser att vi inget kan göra…hjälp oss, hjälp oss!” när jag såg upp hade den fruktansvärda vågen dragit över huset men taket var kvar. Det höll! Taket höll! Väggarna höll! Vi kunde andas ut allihop.

Inbjudan till Jesus

Det här är min tolkning. Guds folk samlas i alla åldrar.
Det var fullt med folk. En bild på att tidsålderns avslutning och Jesu återkomst är nära?

Luk 14:23  (liknelse som Jesus berättade) Då sa herren till sin tjänare: Gå ut på vägar och stigar och uppmana enträget människor att komma in, så att mitt hus blir fullt.

Huset på klippan

Svåra prövningar är profeterat i Bibeln men den som bygger sitt liv i tron på Jesus Kristus, överlåtelse och lydnad kommer att bestå. Läs gärna om huset som är byggt på klippan i Matt 7. Slagregn, vattenströmmar och vindar - prövningar från alla håll – kunde inte rubba huset. Guds beskydd vilar och omsluter alla som tar sin tillflykt till honom. Det håller att lita på Herren, att lyda honom och söka hans vilja.

Mvh
Elvor Ohlin