Profetiskt: "JUST NU" ARKIV >> (PDF)

6

0

"Föreningen Parousia Mission är en kristen ideell förening som vill vara en resurs för att sprida evangelium i Sverige. Med evangelium menar vi det som överlämnades till apostlarna från Jesus Kristus för att spridas, bevaras och försvaras. (Mark 16:15)* Läs mer om Parousia Mission HÄR - (Pdf)

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946

Parousia hyr lokal i Wartagården (Hisingen) Välkomna!

Sång & Musik
Undervisning och Profetisk uppdatering: Elvor & Janne
Nattvard
Personlig förbön
Fika

Vi brukar när vi har tid ha en Profetisk uppdatering av världsläget. Det är viktigt att vi är beredda på världshistoriens största händelse: Jesu Tillkommelse (Grek: PAROUSIA)

VÄGBESKRIVNING: Wartagården ligger på S Sälöfjordsgatan 29 vid Eketrägan på Hisingen i Göteborg. Med spårvagn mot Biskopsgården respektive Länsmangården från centrum gå av vid hållplatsen Sälöfjordsgatan.
MED BIL: Om du kör Hjalmar Brantingsgatan i riktning västerut (från Wieselgrensplatsen mot Biskopsgården) tar du av till höger in på Långströmsgatan (korsningen är nära hållplatsen Eketrägatan). Sväng därefter direkt vänster in på Baltzersgatan. Fortsätt rakt fram och ta vänster in på N Sälöfjordsgatan. Du passerar underleden (Hjalmar Brantingsgatan) och ser snart en stor byggnad med texten ”Wartagården” på vänster sida. Parkering finns utanför.

______________________________________________________________________________________

OBS UPPDATERAS LÖPANDE VARJE DAG- Se även vår sida Truereformation News >> / nyheterna arkiveras med jämna mellanrum >> / 2015 1 2 3 4 2016 1 2

_____________________________________________________________________________________

bb

PREDIKNINGARNA FRÅN MÖTET MED PAROUSIA MISSION 22/5 - 16 (Mp3)

ELVOR: Som ett avvant barn
JANNE: Utanför lägret

___________________________________________________________________________________

Bibelstudier av Janne Ohlin >> 2/5 - 16 ANDAKTER (Jannes) >> 1/5-16
Bibelstudier av Elvor Ohlin >> 26/4-16

____________________________________________________________________

hhtt

UNDERVISNING FRÅN TEMADAGEN OM ÄNDENS TID I SALA 19/3 2016 (Mp3)

Elvor Ohlin del 1 del 2
Janne Ohlin del 1 del 2
________________________________________________________________________________________

På mötena med Parousia Mission kommer folk i olika åldrar, en ung tjej vid namn Noomie bad vi skriva ner sitt härliga vittnesbörd, som följer här >> / Vi döpte en syster i Parousia Mission i somras och det blev en stark proklamation inför många vittnen. Här följer hennes vittnesbörd >> / Här är Yvonnes vittnesbörd >> /

_________________________________________________________________________________________

rrr

NY FUNDERING: Brexit, lögnen som förenar, Påvebesök mm

yy

NY RUNES HÖRNA: EN GLOBAL VARNING!

99

Pressad sektor Italiens bankaktier har pressats hårt i turbulensen efter den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet och branschindex för banker är nu nere på den lägsta nivån sedan eurokrisens värsta dagar 2012.
SVT >> (Se även Runes Hörna ovan)

88

The Presbyterian Church, U.S.A. is raising eyebrows after lifting up prayers to Allah at its General Assembly meeting last week. >>
Allah Was Originally a Pre-Muslim Arabian “Moon God”
Do Christians and Muslims Worship the Same God?
Presbyterian Church USA Voted on Erasing “Israel” from Prayers

99

De senaste antiterrorlagarna i Ryssland beskrivs som de mest förtryckande efter Sovjetunionens fall. Mission i landet begränsas kraftigt. Nu fastar och ber man i Rysslands kyrkor i tre dagar. I fredags godkände ryska duman ett paket med så kallade ”antiterrorlagar” som kommer att kunna få stora konsekvenser för människor som lever i Ryssland – inte minst gällande religionsfriheten. Ryska pingstunionen rapporterar att om de nya lagarna träder i kraft kommer all typ av mission begränsas kraftigt. Endast registrerade och godkända organisationer och grupper kommer att få bedriva mission. Även områden där mission får bedrivas kommer bli begränsade. (Ljus i Öster >>)

David Wilkerson: Synen
Dessa profetiska förutsägelser är hämtat ur boken "Synen", som kom 1973. Sammandrag av sid 80-81 "Medan de fria nationerna upplever en våg av verklig förföljelse, kommer länderna bakom järn- och bamburidåerna att uppleva en kort period av andligt uppvaknande. De som levt under fruktansvärd religiös förföljelse får åtnjuta en begränsad period av frihet. Guds Helige Ande kommer att slå sönder alla ridåer och murar för att söka efter hungriga hjärtan i Ryssland, Kina och Östeuropa. Gud har lovat utgjuta sin Ande över allt kött och det inbegriper även människorna bakom järn- och bamburidåerna. Gud åstadkommer en temporär vapenvila mellan Öst och Väst för det enahanda syftet, att evangelium skall förkunnas i den kommunistiska världen. Japanska och koreanska kristna kan bli brukade av Gud för att nå tusenden i Kina. Kristna i Västtyskland kan nå människor i Östtyskland. Vägen till Ryssland går genom Finland. En verklig andeutgjutelse över Finland kan mycket väl rinna över och in i Ryssland. Medan dörrarna på denna sidan av järnridån ironiskt nog börjar stängas, börjar de att öppnas på andra sidan. Efter en kort period av frihet och andligt uppvaknande hos många stängs plötsligt dörrarna åter. Förföljelsevansinnet börjar med stor intensitet och uppslukar alla dessa länder."

Så utförde självmordsbombarna dådet på Atatürkflygplatsen
"Självmordsbombarna anlände i taxi. Sedan gick en av dem in i terminalen och utlöste sin sprängladdning. När människor började springa ut i panik detonerade en av de andra sin bomb. Så gick attentatet på Atatürkflygplatsen i Istanbul till. ”De öppnade planlöst eld mot säkerhetskontrollen”, säger premiärminister Binali Yildirim."
(Hittills är 42 döda och 239 skadade i Istanbul)

Henrik Raber: Judar kan inte längre leva som vanliga medborgare
"Som jude kan man ej känna sig säker i vissa områden – till exempel i tre av de fyra största städerna i Sverige. Man fattar ju inte att det är sant då man säger det! ...Vi, som levt här i hundratals år, känner oss plötsligt inte säkra utan polisbevakning. Vad tänker du göra åt detta, Stefan Löfven?"

Läkare: ”Yoga är religion”
"Biverkningar av yoga och mindfulness borde redovisas tydligt inom sjukvården. Det menar Albertus Magnus Sterner, specialist i allmänmedicin och diakon. "Be din läkare att redovisa vad det här står för", säger han, starkt kritisk till dagens situation. ...Vågen av yoga och mindfulness – två metoder sprungna ur hinduism och buddism – har hittat långt in i svensk sjukvård. Albertus Magnus Sterner möter dem i sitt dagliga värv. Patienter frågar honom om yoga är lämpligt för dem, om det kan hjälpa mot deras stress eller kanske mot ortopediska besvär. Han är skeptisk. – Jag ordinerar både psykoterapeutisk och fysioterapeutisk behandling när det är lämpligt. Som läkare är jag också för fysisk och mental träning, god andningsteknik och avslappningsövningar. Det där är jätteviktigt. Men jag ordinerar inte yoga – för det är i grunden religiöst. ...Han upprepar att yoga till sitt väsen – även om vi talar om enkel yoga-gympa – är just yoga. Det vill säga i grund och botten religion. – De olika kroppsställningarna i yogan har olika namn, och en hindu betraktar dem som en slags offergåva till sina olika gudar, hävdar Sterner..." (Världen idag)

AwakeningEurope
OHLINS: Vi vill varna för Eventet i oktober med talare från Livets ord och Bethel m fl . Dessa rörelser har vilselett många människor in i falsk andlighet med villoläror som framgångsteologin som bygger på själviskhet, girighet och makt. Ingen av dem har sunda bibliska rötter och vårt råd är att hålla sig borta från dem. Bethel håller på att infiltrera många församlingar med sin orena andlighet och det gäller att vara vaksam idag. 
2Tim 4:3 Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. 4 De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter. 5 Men var du sund och förnuftig i allt, bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.

99

99

NAR/LATTER RAINS - SUPERAPOSTEL?

An open letter to Donald Trump on his recent Christian conversion
Dr. Dobson’s Answer to my Question
John Oliver Tells Americans Exactly What They Need to Hear About Donald Trump (Video)

OHLINS: Återigen måste man ju fråga sig vilken Jesus det gäller här.
Ecumenism and the Coming New World Order

yy

Gigantisk rysk militärövning: "Skickar signal"
"Det finns de som spekulerar i att mer än två miljoner man var inblandade i Rysslands nyligen genomförda nio dagar långa överraskningsövning. Men det är svårt att veta säkert. När Ryssland genomför en militärövning är det mycket som är hemligt. En sak står i alla fall klar: den här övningen skiljde sig från tidigare övningar."
OHLINS: Det rör på sig i öst och påminner oss om att Gog gör sig redo för ett kommande fälttåg som profeten Hesekiel såg i sin syn. (Hes 38)

Vad vill ni, biskopar?
"Bilden är komplex, skriver prästen och debattören Annika Borg, om biskoparnas senaste utspel i migrationsdebatten. Det är ansvarslöst av kyrkliga ledare att gång på gång gå ut med känsloladdade utspel som förenklar en komplicerad situation och skuldbelägger människor. ...Eftersom biskoparna regelbundet gör realpolitiska utspel, och använder den kristna tron som legitimitet för sin linje, behöver de nu börja avkrävas realpolitiska svar om prioriteringar. Att använda sin maktposition för åsikter i tunga samhällsfrågor för att sedan retirera och påstå att man inte har några lösningar är inte seriöst." (Annika Borg)

 

uu

JO ETT PROFETISKT SÅDANT

Upp 6:1 Och jag såg när Lammet bröt det första av de sju sigillen, och jag hörde ett av de fyra väsendena säga med en röst som åskan: "Kom!" 2 Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Åt honom gavs en segerkrans, och han drog ut som segerherre, för att segra.

ggg

There is new hope for ex-Muslim converts to Christianity in Malaysia after the recent landmark ruling allowed a Muslim man to officially renounce Islam and legally embrace Christianity. >>

rr

ww

BLOD (MÅNFÖRMÖRKELSERNA ) ELD OCH RÖKMOLN (BRÄNDER OCH VULKANUTBROTT?)

A geophysics professor from the University of Iceland has warned people not to travel up Hekla volcano in South Iceland as it could erupt at any moment. As reported by Icelandic news website visir.is (link in Icelandic), Hekla erupted regularly ever ten years or so from 1970 to 2000 – but has now been silent for sixteen years. According to Professor Páll Einarsson, pressure readings within the famous volcano are now higher than before the last two previous eruptions – meaning it could blow with little warning. (ICELAND MONITOR) >>
Mer länkar >> / >>

uu

BRA SKRIVET

Han borde aldrig ha frågat. Det är vad politiker, ekonomer och journalister säger till varandra sedan i går morse. Om och om igen. David Cameron gjorde det oförlåtliga misstaget att utlysa en folkomröstning, utan att vara säker på att folket skulle svara rätt. Johan Hakelius Läs fler krönikor av Johan Hakelius En del skruvar det ett varv till. Birgitta Ohlsson, som står för utrikespolitiken inom liberalerna, lät meddela att David Cameron "öppnade Pandoras ask när han gav beskedet att en folkomröstning skulle hållas". Pandoras ask, som ni minns, innehöll all världens elände, olyckor, strid och sjukdomar. Tänk att det kan vara så hemskt att låta folk tala om vad de tycker. I en demokrati. Vill man begripa varför en knapp majoritet britter röstade för att lämna EU, är det bara att lyssna på de där kommentarerna. Bortom enskilda sakfrågor byggde argumentationen för brexit på känslan av att EU förlorat intresset för folken i sina medlemsländer. Mer än så. När medborgarna nämns i EU-sammanhang är det nästan uteslutande som hot och belastning. Ledande politiker och byråkrater besvärar sig knappt med omskrivningar: de tycker att det vore mycket bättre om de fick ratta EU, utan att störas av viskningar och rop från det demokratiska baksätet. (Expressen) >>

44

Danska tabloiden Ekstra Bladet kräver folkomröstning på ledarplats. Dagen efter brexit lyder rubriken ”Vi vill också ha vårt land tillbaka”. Ekstra Bladet argumenterar för att det inte är vanliga medborgare som är i chock utan eliten i Europa med argumentet att EU är elitens projekt. Ledaren föreslår därmed en ”öppen och ärlig” EU-diskussion i Danmark som inleds med en folkomröstning. ”Britterna har valt väg. Det ska vara slut med Bryssel, EU-hymner, EU-flaggor, EU-militär och överstatlig byråkrati”, skriver tabloiden. Nu hoppas man på att ”förnuftet segrar” och befolkningen får bestämma. ”Danmark bör ta ledningen. Vi måste också se till att vår relation med EU mindre byråkratiskt och mer demokratiskt.” >>

rr

De svenska bankerna går in i en period av stor osäkerhet efter brexitsmällen. Redan skakiga storbanker i Europa riskerar att falla och krisen kan sprida sig till Sverige - även om svenska bankchefer litar på att Europeiska centralbanken griper in i tid. – Jag skakade i hela kroppen när beskedet om brexit kom, säger Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB. >>

"Gigantiskt frågetecken" Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, anser att dagens kris är 80 procent politisk, 20 procent ekonomisk. Han är inte säker på att politikerna i Storbritannien och övriga Europa förmår lösa problemen - och i så fall resultatet bli dramatiskt också för svenska banker.

OHLINS: D Wilkerson profeterade att Antikrist skulle komma just under en sån här kris för att lösa de här problemen ingen klarar av. Kanske är det nu ?

Antikrists framträdande ur den ekonomiska förvirringen
Utvecklingen leder till att frågan om ett nytt världsomspännande penningsystem tas upp. Fastän dollarn ser ut att stärka sitt grepp alldeles innan den kommande stora recessionen, utvecklas en ny kris som kommer att skaka hela finansvärlden. (HÄR) Jag tror att vi får se ett återuppväckt romerskt imperium som slutligen blir basen för en världsledare som uppstår för att försöka få ordning på världens affärer. Utan tvivel kommer han att skapa ett kreditkort som gäller över hela världen. Osynliga nummer fästs på pannan och armen som bara kan upptäckas genom fotoskopisk avläsning. Numren kan tänkas utgöra 3 grupper med 6 nummer i varje grupp. Alla som vill köpa och sälja kommer att tvingas ha detta. Ett världsomspännande kreditsystem kommer att utvecklas så att länder kan utnyttja enorma krediter.

OHLINS: Den gamla sången kanske är profetisk....
Att vinna ära här
det aktar jag ej stort.
Mitt namn i himlen skrivet är
och genom himlens port,
en gång jag går och kronan får.
Betyder minus här om kassan ej är full.
Att vara himelsk miljonär
är mera värt än gull,
ty banken där går ej omkull.


Ty jag blev frälst, ja härligt frälst,
och jordens skatter får vem som helst.
Jag byter ej bort den skatt jag fått,
för millioner, jag mår så

I framtiden är det mer som förr
"..Frikyrkan har visserligen en relativt kort historia, men Guds horisont är långt längre än så. Låt oss påminna varandra om vikten av att vårda det vi fått.
Håll därför fast
vid gudstjänstens och Bibelns språk, ge inte efter för högröstade inkluderingsivrare. Det är inte min lättkränkthet som står i centrum i kyrkan och ”Gud är min guide” är inte samma sak som ”Herren är min herde”. Den som blir kristen föds på nytt, säger Jesus, och precis som barnet måste den kristna människan lära sig tala. Den som inte tidigare använt ord som nåd, synd, frälsning och försoning måste lära sig ordens innebörd.
Sälj inte innerstadskyrkorna
när våra mellanstora städer förtätas inifrån. Renovera dem och starta om. Gud bor inte i byggnader, men symbolvärdet i dem är långt större än eventuella brister i tillgänglighet och lokalyta. Runt våra församlingar bor idag tusentals fler än vad som var fallet när de byggdes.. (Åke Hällzon)

99

TRUMPET NEWS

MER OM BREXITS FÖLJDER:
Britain's financial sector reels after Brexit bombshell
Nexit, Frexit or Italeave? British vote fires up EU's 'Outers'
Trump says Brexit a model for his campaign
New Scotland independence referendum 'highly likely': Sturgeon
Ny rapport: Brexit påverkar 66.000 svenska jobb
Nya skäl för Sverige att omvärdera euron
"Euron borta inom 5 år"
Tyska AfD: Merkels fel att britterna drevs ut ur EU
Spanska valet kan öka Europas oro
Växande oro bland svenskar i Storbritannien
Påven uttalar sig om Brexit

Citat: Lars Bygdås på Facebook: Pressröster 2 . Läs Midnattsropet Nr 2 2016 Jan Egil Hafsahl talar om folkvandringarna som skakade Rom år 500 e Kr Och flyktingströmmarna som destabiliserat Europa 2016. I London är alla överens : Flyktingfrågan var avgörande !

Här får du viktiga svar med med Ekots EU-reporter
"– Vad betyder Brexit för EU?
Det är för tidigt att säga, men det är en politisk skräll. Att ett så stort och viktigt land lämnar unionen kommer utan tvekan att förändra EU i grunden. Det finns en rädsla för smitta, att fler EU-länder kommer att följa Storbritanniens exempel. Redan har det rests krav på folkomröstning i Nederländerna, Frankrike och Italien, och EU-kritiska och nationalistiska partier vädrar morgonluft. Och från EU:s huvudstäder höjs nu röster för att EU måste reformeras i grunden. Nästa år fyller Romfördraget, EU.s första grundlag, 60 år, och det kan vara rätt tidpunkt att göra en nystart och bygga upp hela det europeiska projektet från grunden, ungefär så går resonemanget."
OHLINS: Vi följer med stort intresse utvecklingen i EU. Att Brexit kan leda till "ett reformerat EU från grunden" är intressant. En sak kan vi vara säkra på och det är att fortsättningen kommer att stämma allt tydligare med de bibliska profetiorna.

Storbritanniens premiärminister David Cameron avgår inom kort, meddelar han på en presskonferens utanför 10 Downing Street. – Jag är inte rätt kapten för att ta det här landet vidare, säger han. >>

99

Även om utgången i den brittiska folkomröstningen inte var överraskande står världen handfallen, bedrövad och chockad över att det Förenade kungadömet nu ska lämna den europeiska unionen. Men till synes finns det ett undantag: Ryssland. Det är ingen hemlighet att president Vladimir Putin har satsat hårt på att försvaga och splittra det europeiska projektet, eftersom det fungerar som en stark motvikt mot Moskvas försök att återerövra sitt inflytande över sina forna kolonier i östra och centrala Europa. Ett splittrat EU undergräver också försöken att stödja Ukrainas självständighetssträvanden mot Rysslands destabiliserande aktiviteter. (DN >>)

55

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

99

FINANSIELLT KAOS VÄNTAR

99

Britain has voted to leave the European Union, results from Thursday's referendum showed, a stunning repudiation of the nation's elites that deals the biggest blow to the European project of greater unity since World War Two.
(REUTERS >>)