Profetiskt: Pastor Brian 21/2-10

<< Tillbaka

TIDEN ÄR INTE TILL VÄRLDENS FÖRDEL

VAD JAG VET

*Israel har sagt att när missilerna skickas till Iran, så börjar nedräkningen för krig.
*Ryssland har sagt att S-300 missilerna är en beställningsorder, redo att skickas.
*Iran tar emot missilerna, och uttrycker hot och fördömelser mot Väst. 
*USA, EU och Israel misslyckas i försöken att stoppa missiltransporterna.

VAD JAG INTE VET

Jag ska presentera lite fakta innan jag berättar vad jag tänker.

Faktum 1: ’VAD JAG VET’ sektionen talar mycket om vad som händer i och rörande Mellanöstern.
Faktum 2: På sistone har Syrien och Iran och deras surrogat hotat Mellanöstern med regionalt krig.
Faktum 3: Rapporter meddelar att Israeliska sjöförband har arit väldigt aktiva genom Suezkanalen och runt den Arabiska Halvön.
Faktum 4: Viktiga amerikanska militära och politiska ledare har anlänt och kommer att anlända till Israel under de närmaste veckorna.
Faktum 5: Incidenten med specialstyrkan i Dubai har försurat Israels relationer med världen.

Bara genom att ta upp de fem ovan nämnda fakta så har vi en situation som skulle kunna visa sig profetisk. Bibeln talar om att en koalition av Israels fiender till norr och söder kommer att attackera henne i dagarna innan förödelsens styggelse, vilket skulle kunna uppfyllas snart, enligt faktum 1. Hizbollah, Syrien, Ryssland och Turkiet i norr matchas med Hamas, och en koalition av afrikanska allianser, såsom Sudan, i söder. Om alla dessa, eller en del av dem kommer att vara inblandade, är inte klart, men Daniel 11 36-45 är läskigt nära att uppfyllas, vilket också innefattar faktum 2. Se också min bibelkommentar om dessa bibelverser.

Israels militära manövrar (faktum 3) skulle kunna utgöra ett slags krok som fästs i Rysslands käkar. Ryssland är inte intresserade av att invadera Israel, men Iran är å andra sidan tänt på att invadera Israel i sinom tid, men Ryssland behöver en krok för att halas in. Kommer en Israelisk attack, eller möjligheten för en attack att hala in Ryssland om hon ser att hennes oljeallianser stå på spel? Bibeln uttrycker att Ryssland kommer för att ta byte, eller kanske det är för att bevaka sitt byte som det hämtat ur Mellanöstern under alla år? Hesekiel 38/39 kommer att utspelas i detta scenarie.

Faktum 4 visar oss att de unga lejonen från Tarsis är angelägna över utvecklingen i Mellanöstern, men Hesekiel 38/39 visar oss att dessa nationer, som inkluderar USA, inte kommer att komma till Israels omedelbara hjälp. President Obama är inte känd som den bästa israelvännen, och detta kommer att visa oss om vi är i mitten av den 70:e veckan.

Faktum 5 visar hur de ansträngda relationerna mellan Israel och världen går på tvärs. EU kommer att utvärdera mittpunkten av ENP under sommaren 2010, och under denna mittpunkt säger Bibeln att en koalition av nationer kommer att gå emot Israel. Ser vi iscensättandet av någonting dramatiskt i Mellanöstern? Vi kommer möjligen att få se på dramatik, och det gäller att vi har radarn uppe. Samtidigt måste vi vara öppna för möjligheten att tiden kanske inte är inne än. Men just nu är det svårt att säga antingen eller. Jag observerar allt det här. Världens ledare är bekymrade. Det syns i deras ansikten, och i deras uttalanden. Om vi bra visste vad de vet, så skulle nog många av oss ha ett tydligare svar. Tiden får avgöra, och tiden är nog inte till världens fördel.

Broder Brian

BIBELVERSER
Daniel 11:44-45

44 Då skall han (Antikrist) få höra rykten från öster och norr som förskräcker honom. och han skall dra ut i stort raseri för att förstöra och förgöra många. 45 Sina palatstält skall han slå upp mellan havet och helgedomens härliga berg. Men han går mot sin undergång och ingen hjälper honom.

Kommentar: Dessa verser talar om det som sker efter en attack av nord och syd mot Israel. Finns det ett annat norr som bekymrar Israel? Titta på Ryssland. Och till öster? Titta på Kina. Dessa två kan inte se Iran och kompani slaget, för det skulle påverka deras egna ekonomier negativt. Det verkar också som om Antikrist inte kommer att vara ledare för ett specifikt land, för han kan inte sätta upp sitt högkvarter i ett land om han är ledare för ett annat land. Men, det kan han däremot om han har ett mindre ansvar i ett land, men fungerar som talesman för det internationella samfundet; därför kan Solana fortfarande passa in.
Broder Brian

NYHETSLÄNKAR >> & >>