Profetiskt: Pastor Brian 22/3 - 11 LIBYEN, EN BLICK IN I FRAMTIDEN

<< Tillbaka

MINA TANKAR

Min nyhetslänk är Daniel 11:42-43. Detta skriftställe beskriver händelserna som kommer att äga rum innan eller vid Antikrists framträdande. Libyen kommer att tas i kontroll av antikrists styrkor, och hans marsch kommer att avslutas i Israel. Intressant nog har den nuvarande konflikten lite att göra med Obama, och mycket att göra med EU ledarna. Det är EU som går i spetsen. I de sista dagarna, kommer en man från EU att lägga Libyen, Egypten, Kush (Sudan) under sig, och rädda Edom, Moab och Ammon (Jordanien.) Jag undrar om oroligheterna i Mellanöstern kommer att leda Antikrist till Jerusalem. Mer och mer tror jag att det mycket väl skulle kunna bli så. Slutresultatet kommer att bli förödelsens styggelse i Jerusalem.

I Daniel 11:33-46 har vi oroligheter i Mellanöstern, Sydkonung och Nordkonung, som alla tävlar om inflytande i Väst. Vi glömmer ofta dess bibelverser, men i ljuset av vad som nu sker skulle Daniel 11:33-43 mycket väl kunna finnas med i nyhetsrubrikerna mycket snart, om inte redan. EU ledarna som trycker på i Libyen är Sarkozy och Cameron, och ingen av dem verkar vara någon trolig kandidat som Antikrist, om man jämför med Skriften. Sarkozy övervakar dock Medelhavsunionen, men han har inte, likt Javier Solana, skrivit under något avtal med Israel. Jag håller fortfarande ögonen på Solana och hans eventuella inblandning. Jag har googlat Javier Solana Libyen för att hitta nyheter, men hittar inget. Var snälla och läs dessa verser och bekanta er med dem, för om vi är nära förödelsens styggelse, Antikrists framträdande, så kommer dessa verser att komma i nytt ljus. Vi ser redan hur Egypten blivit en fiende till Israel, vilket hon inte var förut, Libyen är under militärt ingripande från EU, Sudan kan stå på tur, och guldgossen Jordanien hänger fortfarande med. Vilka är Nordkungen och Sydkungen, och var är EU:s utrikesministerium? Om Catherine Ashton inte visar ledarskap snart, kommer hon högst troligen att tvingas ut. Jag vet ingen som står på tur, mer än David Miliband, men kommer Javier Solana att fortsätta i 42 månader?

En annan viktig sak, president Obama sägs överväga ett besök till Israel den 20-23 juni. (Jag har datum och källa länkat till höger på hemsidan.) >> // Broder Brian

NYHETS/ BIBELLÄNK

Daniel 11:33-46 ”De förståndiga bland folket skall ge många insikt, men ändå skall de under en tid falla genom svärd och eld, genom fångenskap och plundring. 34 Men när de faller skall de inte lämnas utan hjälp, och många skall då av falska motiv sluta sig till dem. 35 En del av de förståndiga skall falla, och de skall luttras så att de blir rena och fläckfria intill ändens tid. För ännu dröjer slutet till den bestämda tiden. 36 Kungen skall göra vad han vill och skall upphöja sig och förhäva sig över varje gud. Ja, mot gudars Gud skall han tala sådant att man måste förundra sig. Allt skall lyckas honom väl till dess att vredens tid är ute, ty det som har beslutats måste ske. 37 Han kommer inte att visa någon aktning för sina fäders gudar och inte heller för den som är kvinnors lust eller för någon annan gud, utan han skall upphöja sig över alla. 38 Men fästenas gud skall han i stället ära, en gud som hans fäder inte har känt skall han ära med guld och silver och ädla stenar och andra dyrbara ting. 39 Han skall göra vad han vill med starka befästningar med en främmande guds hjälp. De som erkänner honom skall han bevisa stor ära. Han skall låta dem härska över många, och han skall dela ut land åt dem till belöning. 40 Men vid ändens tid skall kungen i Söderlandet drabba samman med honom. Kungen i Nordlandet skall då storma fram mot denne med vagnar och ryttare och en stor flotta. Han skall rycka in i länderna och svämma över och dra igenom dem. 41 Han skall också dra in i 'det härliga landet', och många länder skall falla, men dessa skall undkomma hans hand: Edom och Moab och huvuddelen av Ammons avkomlingar. 42 Ja, han skall sträcka ut sin hand mot länderna. Egypten skall inte slippa undan. 43 Han skall erövra skatter av guld och silver och alla slags dyrbara ting i Egypten. Libyer och etiopier skall följa honom. 44 Då skall han få höra rykten från öster och norr som förskräcker honom. och han skall dra ut i stort raseri för att förstöra och förgöra många. 45 Sina palatstält skall han slå upp mellan havet och helgedomens härliga berg. Men han går mot sin undergång och ingen hjälper honom."

[övers. anm. Vers 43 eng. ”Libyans and Cushites in submission.” = erövrade]

KOMMENTAR:

Daniel 12 är mittpunkten, då Antikrist träder fram och förödelsens styggelse sätts upp i Guds tempel. // Broder Brian