Profetiskt: Pastor Brian 23/9 -10

<< Tillbaka

NÄSTAN DÄR VAD JAG VET

VAD JAG INTE VET

MINA TANKAR

Jag vill tacka för de senaste dagarnas e-post. Håll er nära Jesus. Bara på min skola, där jag undervisar, hade vi över 100 barn vid den årliga ”vi möts vid flaggstången” – ceremonin, som är ett nationellt, och även internationellt, initiativ där barn en dag i september möts för att be för varandra, för sin skola och för sin nation. Det finns en gudslängtan, men det är upp till oss att göra något av den. Jag hoppas ni gör det.

Mellanösternfreden befinner sig i ett vägskäl. Om bara fyra [tre] dagar är det dags för byggstoppet att hävas, och palestinske ledaren Abbas antyder att han kan tänkas fortsätta förhandla även om byggstoppet inte förlängs. Vi kommer snart att få veta.

Det verkar läggas en vikt vid denna fredsprocess som man inte sett sedan president Clintons dagar år 2000. Vid en tillbakablick, så ägnade USA:s president Clinton bara några få veckor på fredsprocessen. Det visar att parterna bara har ett fåtal punkter i processen som de ska komma överens om; men de är fundamentala. Några av dessa punkter är gränsdragning, vattenrättigheter, en avmilitariserad palestinsk stat, och viktigast, Jerusalem och de heliga platserna. Dessa är kärnfrågorna man just nu diskuterar.

Intressant nog har man inte satt något datum för nästa omgång samtal. Detta säger mig att samtalen befinner sig vid ett viktigt vägskäl över bosättningarna, som är en annan stor fråga som måste lösas. Inte mycket finns att säga för närvarande, för inte mycket lämnas ut till allmänheten. Vad vi vet är att samtalen är intensiva, det finns en känsla av brådska man inte sett på åratal, och Irans kärnprogram kastar en skugga över det hela. Den man jag håller koll på är Tony Blair, för han är den ende europén som offentligt är aktiv i fredsprocessen.

Han är kvartettens utsände, och representerar kvartetten i samtalen. Han är den som tog sida med Israel i den upphettade ordväxlingen mellan israeler och palestinier i FN:s generalförsamling. Håll ett öga på honom. Mycket är tvetydigt i nyheterna, men det är vad vi får hålla till godo med. Tålamod är något man utvecklar, och vi utvecklar det just nu. Broder Brian

BIBELLÄNK

Romarbrevet 8:18 ”Jag hävdar att den här tidens lidanden väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår.”

NYHETSLÄNKAR

Mahmoud Abbas har signalerat att ett återupptagande av byggnationen i Västbankens bosättningar inte nödvändigtvis måste innebära ett slut på förhandlingarna. >>

• Blodiga sammandrabbningar vid Jerusalems heliga platser. Ordning återställd av israelisk polis. >>