Profetiskt: Pastor Brian Nyhetsbrevet 27/5 -10

<< Tillbaka

NYHETER MAJ
Vilken skillnad en månad kan göra. Sedan den 20:e april har vi haft en oljeläcka i den Mexikanska Golfen , en djupnande ekonomisk kris, och kris från Mellanöstern till Koreanska halvön som hotar att bringa världen på knä. Den väv som håller samman världen börjar på att lösas upp. Kaos i Bangkok, Jamaica, Grekland, och hotet om spridda oroligheter i andra delar av världen speglar det andra sigillet i Uppenbarelseboken då freden tas från jorden.

Maj förde också med sig en störtdykning på börsmarknaden, medan Tea-Party rörelsen i USA hade sin mest betydande framgång i primärvalet av Rand Paul. Allt detta pekar på ett muller i Guds skapelse där jorden jämrar sig under all synd och strid. Medan jag ännu skriver detta, så kan nyheterna förändras så snabbt att jag måste ändra vad jag skrivit. Profetians uppfyllelse om Kristi återkomst verkar uppfyllas mer och mer för varje minut som går. En skrämmande och ändå spännande tid att leva i.

NYHETER JUNI
Det var vid midnatt, den första januari 2007, och nyhetsklotet sänktes på Times Square, och jag tänkte att om det är dags nu, så kommer firandet på gatorna att utbytas mot tårar om bara 3 ½ år. Uppfattningen fanns, och finns fortfarande, att den 70:e årsveckan skulle starta den 1:a januari, 2007, för Javier Solana, den dåvarande utrikesministern för EU, bekräftade Barcelonaprocessen som den Europeiska Grannskapspolicyn (ENP) för en sjuårsbudget. Budgeten skulle bli känd som ENP Instrumentet (ENPI). ENP:s centrala tema är fred i Medelhavsregionen med betoning på den Israelisk/palestinska fredsprocessen. Nu befinner vi oss bara dagar ifrån mitten av juni (14-15 juni, 2010), räknat 1260 dagar från starten av det bekräftade ENP. Kommer Solana att vara i position att fortsätta i 42 månader? Så många frågor.

Först vill jag bara säga att jag fortfarande inte vet om detta är det profeterade förbundet. Jag hänger inte upp hela mitt liv på det, men om jag inte rapporterar om utvecklingen jag ser, vilken väktare skulle jag då vara? Det är bara intressant hur alla andra tecken runt omkring oss verkar peka mot något signifikant. Sedan den natten i januari 2007, har världen förändrats dramatiskt. Jag sa just till min fru att det är märkligt att tänka sig att vi kan leva i den sista tiden. Beroende på tolkning, så kan mittpunkten infalla antingen juni eller juli 2010, beroende på hur man tolkar de 30 dagarna i Daniel 12. Hur som helst, så kanske jag återkommer nästa månad och berättar att utvecklingen inte verkar peka mot ENP som Daniels förbund, eller så kan världen vara totalt förändrad. Min tro kommer inte att skakas hur det än blir, för jag rapporterar bara om möjligheter, och Gud kommer att visa sanningen i Sin tid.

Om tiden är inne nu, så är det detta vi ska spana efter: Det kommer ett krig som involverar Israel och hennes grannar i norr och söder, enligt Daniel 11:33-45. Hesekiel 38/39 kan komma in i spelet också, med en rysk/ iransk allians av muslimska nationer som attackerar Israel. Psalm 83 och Jesaja 17 kan bli aktuella också. Hur det än blir, så kommer krig att bryta ut i Mellanöstern inom närmsta månad, om det ä dags nu, och ekonomisk katastrof kommer att spridas över hela jorden, vilket kommer att bädda för Odjurets Märke. Jag tror att vi kommer att vara här för att bevittna allt detta, och att Gud runt tiden för det sjätte sigillet kommer att upprycka oss troende från denna värld.

Jag kan inte med säkerhet säga hur saker kommer att utveckla sig, men var beredd hur som helst. Det verkar som om mörkret är på väg, så håll koll på hemsidan www.pastorbrianroberts.com där vi analyserar de dagliga världshändelserna i ljuset av Hans Ord.

MINA TANKAR

Jag vill lämna dig med detta: När du ser utvecklingen av världshändelser, så minns att allting hänger ihop. Ondskan kommer samman för att försöka förgöra Guds folk, judarna och de kristna. Om tiden är inne, så håller Gud på att ta fram böckerna, domarsätet ställs fram, och Kristus gör de himmelska styrkorna redo för strid. Mikael gör sig redo att bekämpa Satan för att kasta ut honom ur himmelen, och Mikael kommer att stå upp för Israel när Antikrist kommer in i Jerusalem. Guds folk kommer att möta en otrolig förföljelse, och många av dem som nu fyller våra kyrkor kommer inte att vara på Guds sida. Världen kommer att fortsätta att gå genom födslovåndor, och Gud kommer att vara med oss. Den stora Vedermödan kommer att starta vid mittpunkten av den 70:e veckan, och alldeles innan Herrens Dag kommer han att hämta oss i uppryckandet. (Obs! Den teologin har ej vi) Tiden kan vara kort, men var vid gott mod, för Han har övervunnit världen. Broder Brian

En sista tanke – om du vill veta hur illa det står till med världsekonomin, så titta inte nödvändigtvis på DOW, utan hellre på LIBOR, som är ränteläget mellan banker. När det fortsätter att stiga, då är problem vid horisonten.

BIBELVERSER

Matteus 24:32-37 Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut, vet ni att sommaren är nära. 33 När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren. 34 Amen säger jag er: Detta släkte skall inte dö, förrän allt detta händer. 35 Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå. 36 Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. 37 Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

NOTERA:

Regnet startade vid en tidpunkt som var okänd för Noa och hans familj, men han visst vilken säsong var. Vi är i rätt säsong, men vilken dag Han kommer är bara känt av Fadern.  /Broder Brian

Rädsla på börsmarknaden över att skuldkrisen i Grekland kommer att spridas till andra skuldtyngda länder, som Spanien och Portugal. >>