Profetiskt: Ohlins funderingar 19/11-09

<< Tillbaka

Hästarna i uppenbarelseboken galopperar

Irwin Baxters tolkning är intressant!

Vit häst = Katolicism

Röd häst = Marxism / Kommunism

Svart häst = Kapitalism

Grön häst = Islam (Det står grön, "kloros" i grekiska texten)

Hästarna galopperar för fullt på jorden just nu. Har Påven gjort några segrar på den senaste tiden? Ja först böjde sig Anglikanska kyrkan och kom hem igen till Rom. Så kom nyheten att den Rysk Ortodoxa kyrkan är på väg att böja sig >> Det var nog ryttaren på vita hästen. Läs varning i bönen >>

Profetiskt översikt

Mycket sker inom EU som troligen är profetiornas uppyllelse. Låt oss ta och göra en sammanfattning av läget.

En del tror att EU inte kommer att få fram något nytt namn för den mäktiga utrikesministerposten. Ett sorts vakum kan ske här där EU inser att man behöver J Solanas fortsatta hjälp. Han gjorde själv ett väldigt kryptiskt uttalande i en tidning >> (längst ner)

Constance Cumbey (17/11) skriver: Det verkar som om ingen egentligen vill ha posten som EU:s nya utrikesminister med dess nya budget och militäranslag och enorma makt. Jag tror Javier Solana är för mycket Europeisk patriot för att låta den här platsen stå tom eller att den ges åt någon oerfaren. Utan med rätt lön befogenheter och löften mm så kan nog den som innehar platsen just nu tänka sig att sitta kvar. >>

Brian Roberts (17/11) skriver: Jag tror inte att någon av de nuvarande kandidaterna kommer att komma fram för att ta platsen som EU:s utrikesminister. Om inget nytt händer så kommer man att be den sittande utrikesministern Javier Solana att sitta kvar på sin post. Då kan det bli så att 3 länder kommer att sätta sig emot det nämligen England, Tyskland och Frankrike. Dessa 3 (Horn) kan då vara de som får ge sig och dessa 3 länder (horn) är utav de 10 hornen där Solana kommer fram ur nämligen Western European Union (WEU). Ser vi nu profetiorna gå i uppfyllelse framför våra ögon? Vet inte men vi får se i mars eller juni 2010 (beror på hur man räknar) då det 7 åriga ENP avtalet skall förhandlas om med Israel. Vi får hålla ögonen på hur det här utvecklas framöver. >>

Brian Roberts (16/11) skriver: Den 19/11 skall man enas i EU om sin nya utrikesminister. På den här sidan tror vi att den nuvarande utrikesministern Javier Solana mycket väl kan vara bibelns Antikrist. Kan vi nu stå inför uppfyllelsen av Upp 13? I Uppenbarelseboken står det att mannen som är Antikrist skall underlägga sig 3 nationer av de 10 som han steg upp till makten ifrån. Han kommer då att ges makt i 42 månader (3 1/2 år) efter att han har nedlagt dessa 3. Bibeln säger här att han kommer att ges kraft eller auktoritet att fortsätta. Så om vi nu får se att Solana underlägger sig 3 nationer (kandidater?) och blir den förste permanente utrikesministern så kommer vi att få ytterligare orsak till att tro att han är mannen. Lägg märke till att de 42 månaderna inte behöver komma från EU utan gällande Guds egen tidpunkt. Och som sagt var den exakta mittpunkten i ENP är 30 mars eller 14 juni enligt min uträkning. Om det händer så kommer vi väl att se hur skrften förklarar skillnaden. England, Frankrike och Tyskland är del av de 10 nationerna i WEU (kan vara de 10 hornen) Vi kommer att se om det är dags för detta att ske. För det andra så gäller det palstiniernas president Abbas om han slutar eller om han utropar en palestinsk stat med FN stöd. För det kan öppna för Matt 24. Om han utropar en stat eller om han slutar så kan vi han en situation där FN kommer in för att upprätta en fred. Det här kan öppna för en förföljelse av judar i Judeen och Samarien när världen pressar fram en palestinsk stat. Netanyahu har sagt att om Abbas slutar eller om palestinierna utropar en stat så kommer Israel att vidta drastiska saker. Och det första som jag kom och tänka på är att Israel tänker ta kontroll övr tempelplatsen. Alla de här händelserna kommer att ske på nått sätt den 70:e årsveckan och frågan är om vi just nu kan se mittpunkten på den veckan framför oss. Ja det är för tidigt att säga men inget talar ialla fall emot detta men tiden kommer att visa detta.

På nyheterna i går kväll vid Rysslands (Björnens) besök i EU (Sverige) sades att relationerna nu är bra mellan EU och Ryssland. Så måste det vara om de skall sitta med i samma världsregering i Upp 13 (3 1/2 år ). Det var fint att våra inspelningar om Berlinmurens fall blev till välsignelse för så många. Massor av nedladdningar har gjorts av de 4 mp3 filerna som ger ljus och förståelse över spelet bakom nyheterna vi läser.

Här är de igen att ladda hem Del 1 Del 2 Del 3 Del 4

Världen förväntar sig tydligen ett klimax 2012

Berndt Isaksson skrev om 2012 så bra på sin sida så vi länkar dit >> Intressant är att katolikerna själva har detta år som profetiskt och kopplat till Maria >>

Kan det vara så att just 2012 och det så aktuella "arabspåret" är till för att fånga vår uppmärksamhet bort ifrån det som egentligen sker framför våra ögon? Läs varningen där någon försökte att distrahera den profetiska klarsynen. >>

Ut ur Egypten (Världen)

Ni får pröva detta men förra veckan upplevde (Janne) hur en profetia kom till liv som han fick på Moholms bibelskola 1990. Herren sa: Läs i 2 Mosebok hur Herren Gud förde Israels barn ut ur Egypten för på exakt samma sätt skall jag göra det igen.

Nu efter så lång tid så kom Anden en morgon med den frågan: HUR kom de ut ur Egypten? Jo de lämnade inte Egypten förrän de passerat Röda havet. Egyptierna står för världen inklusive kristenheten som drivs av köttet. Jannes o Jambres symboliserar en falsk kristendom ett system i "köttet" som leder församlingar in i fångenskap.

2Ti 3:8 Liksom Jannes och Jambres satte sig upp emot Mose, står dessa män emot sanningen. Det är människor med ett fördärvat sinne. Deras tro håller inte provet. 9 Men de kommer inte längre att ha någon framgång. Deras galenskap skall bli uppenbar för alla, liksom fallet blev med Jannes och Jambres.

Lägg märke till 2 Tim 3:5 i sammanhanget

2 Tim 3:5 och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem!

Vad är kristenheten upptagen med just nu? Bygga cellgrupper! Vi tror att det är det som verserna syftar på. Grekiska grundtexten säger att man i ändetiden skall hålla på med yttre strukturer utan inre realitet! Man förlitar sig alltså på det istället för på Jesus. (Vi har sett en sådan församling byggas upp på nära håll så vi vet vad vi talar om).

Fokuset förflyttas snabbt från vad Herren kan göra till vad vi förmår! Det vi planterar och bygger vill vi så gärna ha äran för och Gud tolererar aldrig en sådan utveckling.

Röda havet kan symbolisera den sista prövningen. Israel kom igenom men Egypten (världen) med dess ryttare och vagnar kom inte över.

Ställ in dig i ledet och följ Anden för på andra sidan skall vi sjunga Mose och Lammets sång!

Upp 15:2 Och jag såg liksom ett glashav blandat med eld, och på glashavet såg jag dem stå som hade vunnit seger över vilddjuret och dess bild och dess namns tal. De har Guds harpor i händerna 3 och sjunger Moses, Guds tjänares, sång och sången till Lammet: "Stora och underbara är dina gärningar, Herre Gud, du Allsmäktige. Rättfärdiga och sanna är dina vägar, du folkens konung. 4 Vem skulle inte frukta dig, Herre, och prisa ditt namn? Ty endast du är helig, och alla folk skall komma och tillbe inför dig, ty dina rättfärdiga domar har uppenbarats.

Det är särskilt en vers som Anden tydligt visade. Läs Bibelkomm >> Inte ett enda människobyggt verk kommer att bestå det sista stora prov som nu kommer. David Wilkerson predikade också om Röda Havet i söndags i Times Square Church >>

Mvh Ohlins