Profetiskt: Pastor Brian 13/4 KVARTETTEN UPPSKJUTEN

<< Tillbaka

MINA TANKAR
USA skjuter upp Kvartettens möte den 15 april, som skulle ha dragit upp riktlinjer fpör en palestinsk stat. Någonting måste ha hänt förra veckan mellan Obama och den israeliske presidenten, för att uppskjuta det. Lägg märke till att själva idén med ett Kvartettmöte är inte skrotad, bara uppskjuten. De tre stora EU-länderna, som också är del av de tio i Västeuropeiska Unionen, är irriterade på det amerikanska agerandet. Netanyahu har dessutom besökt Tysklands Merkel under de senaste dagarna.

Jag misstänker att idén om att lägga fram riktlinjer för fred i Mellanöstern fortfarande ligger kvar på bordet. Jag önskar jag kunde lägga fram exakt vad som är i görningen. Det här är något vi bara får bevaka och be över. Med tiden kommer allt att falla på plats. Om lite över en månad, den 15 maj, vill araberna marschera mot Jerusalem. En fartygsflottilj är planerad att anlända i Gaza under de närmaste veckorna. Israel står inför en hel rad problem. Det kan krävas en internationell incident för att få till stånd ett krismöte med Kvartetten, och en handlingsplan.

Många nyhetsorgan pekar på makten hos de tre stora, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Om det är dags nu, så misstänker jag att dessa tre horn kommer att bli uppdragna med rötterna ur de tio Västeuropeiska nationerna. Den ende man som för närvarande skulle kunna åstadkomma någonting sådant är Javier Solana. I allt det utrikespolitiska kaoset, finns ingen Catherine Ashton, utrikesminister för EU. Återigen tror jag att det krävs en internationell incident i Israel för att avsätta henne, och när det inträffar, kommer doktor Solana att vara tillgänglig? Tiden får utvisa.

Slutligen, Netanyahu kommer enligt rapporter inte att presentera någon fredsplan i maj. Då har vi ett dödläge. Det måste till en ansträngning för fred, och den lär inte komma från Obama.
// Broder Brian

NYHETSLÄNK
Eftersom USA:s ansträngningar har varit fruktlösa, enligt diplomater, beslöt sig de tre europeiska makterna för en ny approach för att pressa fram en substantiell deklaration av Kvartetten som skulle dra upp riktlinjer för en fredslösning, inklusive gränsdragningar, med förhoppning om att bryta dödläget.

Storbritannien, Frankrike och Tyskland har pressat viktiga huvudstäder – inklusive Washington och Jerusalem – att stödja det nya EU- och FN-initiativet i Kvartetten. USA:s beslut att skjuta upp mötet kommer med all säkerhet att irritera de tre stora USA-allierade. >>

_____________________________________________________________________________________

Har du hemsida eller blogg? Tycker du Internet dyrt? Gör något åt saken med ADRECORD (Gratis!)