Profetiskt: Pastor Brian 17/4 Till September

<< Tillbaka

VAD JAG VET

VAD JAG INTE VET

jag vet inte vad september kommer att medföra, eller huruvida Javier Solana är intressant, eller om Barack Obama är den som förbereder markarbetet för den stora villfarelsen.

MINA TANKAR

Jag studerar Bibeln annorlunda än de flesta. Jag ändrar kontinuerligt uppfattning. Det har fått mig att finslipa mina uppfattningar flera gånger. Det är den sortens studier som fick mig att ändra trosuppfattning från att vara ’pre-tribulation’ [uppryckandet före vedermödan] till att bli ’pre-wrath’ [uppryckandet före vreden], som är min nuvarande trosuppfattning. Jag läser artiklar, inte för att backa upp min uppfattning, utan för att utmana den. Varje gång jag tror att jag funnit en hake i min uppfattning om [Javier] Solana, så kommer något som åter backar upp den. I allt detta ser det ut som om vi är på väg mot det profetiska scenario som vi har väntat hela livet på.

Jag vet inte vad september kommer att föra med sig. Det skulle kunna bli en vanlig höst i Kentucky. Vackra färger i träden, [amerikansk] collegefotboll på TV varje lördag, och förväntningarna på Kentucky Basketball i Bluegrass-staten. Bönderna kommer att ha fullt upp med att skörda majs, sojabönor, tobak, med mera. Men det finns tecken på att denna september kommer att bli annorlunda. De flesta människor kommer bara att se det jag beskrivit ovan, men jag är annorlunda, och det kanske ni också är. Vi kanske kommer att få se något som Gud har planerat för tidsåldrar sedan, och som kommer att ske i vår livstid, för att vi är den generationen.

Nyckelordet i Clintons tal nedan är ’uppskjuten’. USA var inte oeniga om EU:s utvärdering av Israel, de bara sköt upp det oundvikliga. Det oundvikliga är en palestinsk stat och israels isolering. Det verkar som om president Obama kommer att ta parti med det internationella samfundet för att stödja en palestinsk stat. Om detta blir fruktsamt, så kommer det i september. EU behöver en ledare för att driva frågan, och det kommer inte att vara Catherine Ashton. Hon är ett historiskt misslyckande som utrikesminister för EU. Om Javier Solana kommer fram och ersätter henne under sensommar/ tidig höst, så kan han mycket väl vara en viktig profetisk figur. Det var han som bekräftade Barcelonaprocessen 2007, numera känd som ’the European Neighbourhood Policy (ENP), och även Barcelonaprocessen för Medelhavsunionen.

USA skjuter upp den stora kampanjen mot Israel. Jag tror att de väntar på att en europeisk ledare ska ta initiativet. Obama är en mycket bättre följare än ledare. Bibeln säger att det inte kommer att vara någon av EU-ländernas ledare. Det kommer att vara det 11:e hornet, en man från ingenstans, som kommer ur de 10 hornen, de tio nationerna i den Västeuropeiska Alliansen inom EU. Det kommer att vara en man som de flesta inte kommer att vara bekanta med. Och detta till den grad, att även under de sista 42 månaderna innan Jesu återkomst kommer den stora majoriteten människor att bli överrumplade, som av en tjuv i natten, vid Kristi återkomst. Men de som vakar och följer utvecklingen kommer att vara förberedda. Det sa Jesus. Gud gör inget stort utan att först förbereda Sina barn. Är du redo? Är du villig att förstå vem syndens människa är när han kommer, så att du kan förbereda din egen frälsning i Jesus Kristus? Den enda beskrivningen av värde är Guds egen. // Broder Brian

BIBELLÄNK

1 Tess 5:1-11 Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. 2 Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. 4 Men ni, bröder [och systrar], lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. 5 Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret. 6 Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra. 7 Ty de som sover, de sover om natten, och de som berusar sig är berusade om natten. 8 Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm. 9 Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. 10 Han har dött för oss, för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. 11 Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör.

NYHETSLÄNKAR

______________________________________________________________________________________