Profetiskt: Pastor Brian 24/1-11 STAT GENOM FN ELLER GENOM UPPROR

<< Tillbaka

VAD JAG VET

VAD JAG INTE VET

MINA TANKAR

Abbas släppte ett uttalande där han föreslår, inte en unilateral stat, utan upproret av alla uppror. Jag undrar om det är Rysslands inblandning som ändrade Abbas melodi? Är ryssarna, jordanierna med flera villiga att backa upp ett folkuppror mot Israel? Visste israel om detta i förväg, så att de nu har en snäv krigskoalition som förbereder för kommande svårigheter? Om man kopplar Abbas utlåtande till situationen i Libanon, så kan vi få en explosiv sommar. Inget görs utan att Ryssland, Iran, Jordanien och Syrien gemensamt flyttar fram sina spelpjäser. Jag ser inte hur Hizbollah skulle kunna göra något för att fördärva den onda allians de är del av. Netanyahu är inte välkommen någonstans i världen, och palestinierna är nu elitens ögonstenar. Vi måste se hur alla bitarna samverkar, när det ser ut att stämma så väl in med Skriften.

Jag tror att palestinierna har några ess gömda i rockärmen. Jag tror fortfarande att spelhanden gömmer på en unilateral stat, men de har också världens stöd för ett folkuppror. Det kommer alltihop att skyllas på Israels vägran att tvångsevakuera tusentals bosättare från Västbanken, det bibliska Judéen och Samarien, och på Israels vägran att lämna över östra Jerusalem till palestinierna. En sak är säker, och det är att runt sommarmånaderna kommer det hända något stort och omskakande, kanske till och med profetiskt, på en skala vi inte sett på ett tag. Obama har varit tyst om Mellanöstern, men hans utsända har gjort ett par viktiga Israelbesök. Världen lägger ihop sina fakta lagom till Kvartettens möte i februari. EU, USA och Ryssland skickar höga ombud till de olika spelarna. De kommer alla att sammanstråla i München för att sätta policyn för Mellanöstern för de närmaste månaderna.

USA håller för tillfället tillbaka sitt stöd för en antijudisk resolution i FN, men det innebär inte en förändring till hjärtat, utan en taktisk manöver som kommer att kulminera med många antijudiska drag under kommande månader. Obama har hållit statsmiddagar för kommunister, visat stöd för socialister, besökt moskéer och islamiska regimer kända för att förfölja kristna, men han har inte rest till Israel, eller respekterat den judiske ledaren, och han har öppet gjort narr av kristendomen. Franklin Graham har rätt när han säger att utöver Amerika och hela världen, så finns det många antikrister. En dag kommer Antikrist att träda fram, och när den dagen kommer, så kommer vi att veta det, för han kommer att gå in i Jerusalem, och avskaffa offrandet, och deklarera sig själv som gud. // Broder Brian

BIBELLÄNK

2 Petrus 3:1-11 ”Detta är redan det andra brevet som jag skriver till er, mina älskade. I båda har jag genom mina påminnelser velat väcka ert rena sinne, 2 så att ni tänker på vad som har blivit förutsagt av de heliga profeterna och på budskapet från Herren och Frälsaren som ni hört era apostlar förkunna. 3 Framför allt skall ni veta, att i de sista dagarna kommer det människor som drivs av sina begär och som förtalar och hånar er 4 och frågar: "Hur går det med löftet om hans återkomst? Ända sedan våra fäder dog förblir ju allting precis som det har varit från världens begynnelse." 5 De som påstår detta bortser från att det för länge sedan fanns himlar och en jord som uppstod ur vatten och genom vatten, i kraft av Guds ord. 6 I vatten och i kraft av Guds ord dränktes den dåtida världen och gick under. 7 Men de himlar och den jord som nu finns har i kraft av samma ord blivit sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga skall dömas och bli fördömda. 8 Men glöm inte detta, mina älskade, att en dag för Herren är som tusen år och tusen år som en dag. 9 Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla skall få tid att omvända sig. 10 Men Herrens dag kommer som en tjuv, och då skall himlarna försvinna under våldsamt dån och himlakroppar upplösas av hetta och jorden och de verk som är på den inte mer finnas till. 11 Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva…”

NYHETSLÄNKAR