Profetiskt: Pastor Brian 27/6 DET SISTA STRÅT?

<< Tillbaka

MINA TANKAR

EU:s utrikesminister Catherine Ashton är i knipa. Det är vida känt att hon är inkompetent, och inte duglig uppgiften. Jag tror det kommer att ses som ett misslyckande om hon inte kan få israeler och palestinier tillbaka till förhandlingsbordet. Närde så inte återvänder, kan det vara det sista stråt. Precis som artikeln uttrycker, så befinner sig Europa i en allvarlig härdsmälta, och EU-staterna är kusligt fokuserade på Jerusalem. Precis som Gud varnat oss, medan världen fortsätter att glida mot förstörelse, kommer Israel att centrum för alla problem världen står inför. Förföljelsen av judar i Israel kommer  att bli svår, och kommer att starta i mitten av Daniels 70:e årsvecka, när Antikrist utför förödelsens styggelse i Jerusalem.

Sjag lägger också märke till att Catherin Ashton använder ordet ’grannskap’ [neighbourhood]. Israel är för närvarande inne i ett avtal kallat den Europeiska Grannskapspolicyn [ENP], som genomfördes av Javier Solana. Om Catherine Ashton inte kan få grannskapet att fungera tillsammans, så kan EU komma att återfalla i de stadiga händerna på den man som orkestrerade grannskapet från första början, Javier Solana. Catherine Ashton har bara veckor på sig att bevisa att hon förmår samla Europa. Hennes kritiker är högljudda och starka, och hennes supportrar är få och spridda. Grekland, de europeiska bankerna, och EU-systemet står vid härdsmältans rand. Jag tror att hon är vid repets ände, och om hon är det, kommer EU då att återgå till sitt trygga förflutna? Tiden får utvisa. // Broder Brian

NYHETSLÄNK

Trots ett Grekland i uppror, den spanska ekonomins kollaps, och det franska, politiska systemet i omvälvning, lägger EU:s politiska ledare icke desto mindre tid och energi på att få bollen i rullning igen på den Israel/palestinska fronten. EU:s utrikespolitiska chef, Catherine Ashton, med sällskap av Europaparlamentets president Jerzy Buzek, besökte i förra veckan premiärminister Benyamin Netanyahu och palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas. Båda återvände till Bryssel lika förvirrade som förut. >>

Vid sin återkomst från Mellanöstern, fann Ashton ett tidningsurklipp på sitt skrivbord från brittiska ’The Telegraph’, som citerade ett hemligstämplat diplomatiskt dokument, som offentliggjorts efter begäran om ’informationsfrihet’, och beskrev hur opassande hon var för sin nuvarande position. Hennes kritiker vidhåller att Ashtons tillkortakommanden – mager diplomatisk erfarenhet, och överdriven försiktighet – var anledningen till att hon valdes för posten. Ashtons fans säger att hon, just på grund av de kvalitéerna, gör ett underbart jobb med att manövrera sig mellan de 27 europeiska regndropparna.

Ashton säger att händelserna i Syrien belyser behovet av förändring för israelers och palestiniers räkning. ”Grannskapet har förändrats, och när man mitt i allt detta har en gammal konflikt som måste få en lösning – och jag tror att man har kapacitet att göra detta – så är jag genuint övertygad om att om de skulle bestämma sig för att göra det, så skulle det vara genomförbart. Då har de [de politiska ledarna] mer ansvar än någonsin för Israels folk, och det palestinska folket, att faktiskt göra det. Jag kan inte nog betona detta.”

 

________________________________________________________________________________